North Role Play

Tyrone Taylor Troy (Tazminat Davası)

Locked
111 views
MÜŞTEKİ : Tyrone Taylor Troy
ŞÜPHELİ : Dean Miller
SUÇ : Kasten yaralama
SUÇ TARİHİ : 31.05.2020
AÇIKLAMALAR 
1- Bir yanlış anlaşılma üzerine karakola götürüldüğüm sırada hiçbir zorluk çıkartmamama rağmen Dean Miller isimli Onbaşı rütbeli polis memuru tarafından sözlü saldırıya uğradım.Sonrasında arabaya bindirileceğim esnada kafama büyük bir silahın dipçiği ile vurularak bayıltıldım.Uyandığım sırada karakolun önündeydik ve hala Dean miller tarafından sözlü saldırıya uğruyordum olanlar karşında sadece kendimi savunmak amaçlı argo kelime ve hakaret içermeyen cümleler kurdum.Doğruları söylediğim için daha çok sinirlendi amiri tarafından uyarıldı.Uyarılara aldırış etmeyerek sözlü tacize devam etti.Siyahi bir insan olduğum için hakkımda bunun ile alakalı hoş olmayan sözler söyledi.Nezarethaneye alındıktan sonra amiri ona uzaklaşmasını söyledi.Umursadı geldi ve parmaklıklara yumruklar atmaya başladı.Bana saldırmak istediğini anladım ve kendimi hiç güvende hissetmedim.Sonrasında diğer polislerin yardımı ile benden uzaklaştırıldı.Ayrıca olaya alınmam tamamen bir yanlış anlaşılmadan dolayı olduğu için serbest bırakıldım.
2- Olay yüzünden hayatımı kaybedebilirdim riskli bir bölgeye saldırıda bulundu.Diğer insanların yanında tarafıma yaptığı sözlü tacizden dolayı küçük düşürüldüm.Siyahi olduğum için ırkçılık yaparak beni tekrardan insanların gözünde küçük düşürmeye çalıştı.Bütün olan olaylar sonrasında psikolojik olarak çöküntüye girdim.Bir süre çalışamayacak ve masraflarımı karşılayamayacağım.Yapılan fiziksel ve psikolojik saldırılardan sonra kendimi güvende hissetmiyorum.Neredeyse paranoyaklaştım ve bi ara şehirden uzaklaşmayı bile düşündüm.
DELİLLER : Tanık Beyanı
HUKUKİ NEDENLER : Ceza Kanunu Madde 21
SONUÇ VE TALEP : Yukarıda açıklanan nedenlerle şüphelinin cezalandırılması için kamu davası açılmasını ve  tanıklarımızın dinlenmesine karar verilmesini,Bir süre çalışmama engel olduğundan dolayı hesaplamalarım üzerine 336.000$ maddi tazminat olarak,Psikolojimin bozulması,ırkçı saldırılar,paranoyak hale gelmemden dolay 250.000$ manevi tazminatın tarafıma ödenmesini saygılarımla arz ve talep ederim.
 Başvuranın İsmi : Tyrone Taylor Troy

Tanıklar( Varsa veya kaç tane varsa)
1-İsim Edward Hardcase
2-İsim Çavuş Rei
3-İsim MJ

Dava kabul edildi. İlk duruşma 02.06.1980 saat 19.00'da yapılacaktır. 
      Tanık beyanları ve tarafların iddialarının uyuşmasıyla anlaşıldığı üzere olayda davacı Tyrone Taylor Troy'un söylemleri  üzerine davalı Dean Miller'ın sinirlenip elindeki silahın dipçik kısmıyla davacının kafasına vurduğu anlaşılmaktadır. Davacının bu darbe ile bayıldığı fakat  ambulans geldiğinde kendine geldiği ve hastaneye götürülmesine gerek kalmadığı söylenmiştir. Olayın psikolojik travma yaşayacak kadar büyük olmamasıyla beraber şahsı işinden edecek kadar büyük olmasıyla uzaktan bile alakası olmamasından dolayı maddi tazminat istemi reddedilmiştir.
       Fakat bir kişinin başka bir kişiyi rahatsız edici söylemlerinden dolayı darp etmesi haksız fiil oluşturmaktadır. Olayda Dean Miller'ın fiili ceza gerektirmeyecek boyutta olup verdiği zararı tazmin etmesiyle yetecek durumdadır. Bu fiili gerçekleştirenin polis olması durumu ağırlaştırdığından tazminat miktarı arttırılmıştır ve Dean Miller'ın davacıya 50.000$ tazminat ödemesine karar verilmiştir.
       Tanıklardan iki kişinin devlet memuru olması kanıt kabul edilebilme yeterliliğine sahip olmasına ek olarak bilirkişi sıfatıyla dinlenen dotor Karl Leben'ın polislere karşı artniyetli söylemlerinden dolayı beyanları kabul edilmemiştir.

Reply