[b]MÜŞTEKİ :[/b] Will Ruph
[b]VEKİLİ : -[/b]
[b]ŞÜPHELİ : [/b]Jack Demos
[b]SUÇ :[/b] Sözlü ve fiziksel şiddet, tehdit, ırkçılık ve nefret suçu, yetkinin kötüye kullanılması.
[b]SUÇ TARİHİ :[/b] 05.06.1980
[b]AÇIKLAMALAR [/b]
[b]1-[/b] Şüpheli Onbaşı Jack Demos; sorgu sırasında bana "pis zenci, bunların hepsi böyle, siz hepiniz salak mısınız?" gibi ithamlarda bulundu. Şüpheli yine sorgu sırasında sözlü şiddete başvurdu ve "orospu çocuğu, kes sesini sikerim belanı" gibi cümleler kullandı. Sorgu sırasında elektrikli copla vurdu, kafamı masaya vurdu, tekme attı, tokat attı, yumrukladı. Bunları yaparken büyük zevk aldı. Nezarethaneye götürdüğü sırada da ırkçı ve nefret dolu sözleri sarf etmeye devam etti. Sorgudan sonra nezarethanede tecrit odasına götürdü ve kendisini şikayet etmemem konusunda beni tehdit etti, kafamı tuvaletin içine soktu, tekmeledi.
[b]2- [/b]Şüpheli bana hem psikolojik hem de fiziksel olarak çok zarar verdi. Diğer polislerin ve insanların yanında küçük düşürdü. Bizzat tehdit etti. Şüpheli Onbaşı Jack Demos'tan şikayetçiyim.
[b]DELİLLER :[/b] Tanık beyanı, Darp raporu.
[b]HUKUKİ NEDENLER : [/b]Ceza Kanunu Madde 34, Madde 33, Madde 26, Madde 23, Madde 21.
[b]SONUÇ VE TALEP :[/b] Yukarıdaki nedenlerden dolayı şahsın hukuki açıdan uygun bir şekilde cezalandırılması için kamu davası açılmasını, tanıkların dinlenmesine karar verilmesini, kendime ve diğer tüm siyahi ırktaki vatandaşlara karşı ırkçı ve nefret dolu tutumundan dolayı manevi tazminat olarak 25.000 dolar, şahsımda yol açtığı psikolojik ve fiziksel hasarlardan dolayı maddi tazminat olarak 50.000 dolar, yarattığı psikolojik ve fiziksel yaralardan ötürü bir süre boyunca çalışamayacağım için maddi tazminat olarak 25.000 doların tarafıma ödenmesini saygılarımla arz ve talep ederim.
[b] Başvuranın İsmi :[/b] Will Ruph
[b]Tanıklar:[/b]
[b]1-[/b] Hank Pippin (Ağzım yüzüm morluklar ve kan içindeyken nezarethanede gördü)
[b]2-[/b] Albay Jonathan Clark (Olaylar yaşanırken oradaydı, sorguda o da vardı ancak kendisi zarar vermedi, tecrit odasında duruma müdahele etti)
MÜŞTEKİ : Will Ruph
VEKİLİ : -
ŞÜPHELİ : Jack Demos
SUÇ : Sözlü ve fiziksel şiddet, tehdit, ırkçılık ve nefret suçu, yetkinin kötüye kullanılması.
SUÇ TARİHİ : 05.06.1980
AÇIKLAMALAR
1- Şüpheli Onbaşı Jack Demos; sorgu sırasında bana "pis zenci, bunların hepsi böyle, siz hepiniz salak mısınız?" gibi ithamlarda bulundu. Şüpheli yine sorgu sırasında sözlü şiddete başvurdu ve "orospu çocuğu, kes sesini sikerim belanı" gibi cümleler kullandı. Sorgu sırasında elektrikli copla vurdu, kafamı masaya vurdu, tekme attı, tokat attı, yumrukladı. Bunları yaparken büyük zevk aldı. Nezarethaneye götürdüğü sırada da ırkçı ve nefret dolu sözleri sarf etmeye devam etti. Sorgudan sonra nezarethanede tecrit odasına götürdü ve kendisini şikayet etmemem konusunda beni tehdit etti, kafamı tuvaletin içine soktu, tekmeledi.
2- Şüpheli bana hem psikolojik hem de fiziksel olarak çok zarar verdi. Diğer polislerin ve insanların yanında küçük düşürdü. Bizzat tehdit etti. Şüpheli Onbaşı Jack Demos'tan şikayetçiyim.
DELİLLER : Tanık beyanı, Darp raporu.
HUKUKİ NEDENLER : Ceza Kanunu Madde 34, Madde 33, Madde 26, Madde 23, Madde 21.
SONUÇ VE TALEP : Yukarıdaki nedenlerden dolayı şahsın hukuki açıdan uygun bir şekilde cezalandırılması için kamu davası açılmasını, tanıkların dinlenmesine karar verilmesini, kendime ve diğer tüm siyahi ırktaki vatandaşlara karşı ırkçı ve nefret dolu tutumundan dolayı manevi tazminat olarak 25.000 dolar, şahsımda yol açtığı psikolojik ve fiziksel hasarlardan dolayı maddi tazminat olarak 50.000 dolar, yarattığı psikolojik ve fiziksel yaralardan ötürü bir süre boyunca çalışamayacağım için maddi tazminat olarak 25.000 doların tarafıma ödenmesini saygılarımla arz ve talep ederim.
Başvuranın İsmi : Will Ruph
Tanıklar:
1- Hank Pippin (Ağzım yüzüm morluklar ve kan içindeyken nezarethanede gördü)
2- Albay Jonathan Clark (Olaylar yaşanırken oradaydı, sorguda o da vardı ancak kendisi zarar vermedi, tecrit odasında duruma müdahele etti)